علت افتادگی شانه و درمان (وضعیت نامناسب بدن، کیف سنگین، اسکولیوز و ..)

افتادگی شانه یک حالت بدن است که در آن یکی از شانه‌ها بالاتر از دیگری قرار می‌گیرد و از عارضه‌های پاسچرالی است. این ممکن است به نظر ساده برسد، اما می‌تواند عوارض جدی را به همراه داشته باشد، که علت آن فشار زیاد بر روی ستون فقرات است. بسیار نشستن در جلوی کامپیوتر یا داشتن حالت ناصحیح بدن مانند قوزکردن می‌تواند منجر به افتادگی شانه شود.

یکی از بهترین روش‌های درمان افتادگی شانه و تصحیح نابرابری شانه، انجام حرکات و تمرینات ورزشی مناسب است. در این مقاله، علل و تمرینات اصلاحی مناسب برای افتادگی شانه مورد بحث و آموزش قرار گرفته است. اگر شما نیز به دلیل افتادگی شانه‌هایتان اعتماد به نفس خود را از دست داده‌اید، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی درمان مناسب افتادگی شانه‌ها و یا برای رزرو نوبت در کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی ژیوار با شماره تلفن‌های 03131311013  تماس حاصل فرمایید.

علل افتادگی شانه


عوامل مختلفی ازجمله حالت نامناسب بدن و آسیب‌های فیزیکی شانه می‌توانند منجر به این عارضه شوند. در زیر به برخی از شایع‌ترین دلایل بروز افتادگی شانه اشاره می‌کنیم:

حالت نامناسب بدن

حالت نامناسب بدن احتمالاً شایع‌ترین علت بروز افتادگی شانه است.

  • اگر به هنگام نشستن یا ایستادن قوز می‌کنید احتمال اینکه حالت بدن شما از شکل طبیعی خود خارج شود بالا خواهد بود.
  • افرادی که سعی می‌کنند کمر خود را بیش از اندازه صاف نگه دارند نیز ممکن است حالت بدن غیرطبیعی پیدا کنند چراکه ستون فقرات به طور طبیعی دارای سه قوس بوده و شبیه به حرف S انگلیسی می‌باشد.
  • در صورتی که شانه‌های شما در یک راستا با مفاصل ران و مچ پاها قرار نداشته باشند ممکن است دچار مشکلات پاسچر شوید.

آسیب به شانه‌ها

ممکن است در اثر ورزش کردن به آسیب‌های فیزیکی شانه مبتلا شوید که درنهایت منجر به افتادگی شانه خواهند شد. زمین خوردن و تصادفات رانندگی نیز می‌توانند این مشکل را ایجاد کنند. در صورتی که دچار دررفتگی شانه، شکستگی استخوان ترقوه و یا شکستگی استخوان بازو شوید ممکن است شانه‌ی سمت آسیب دیده دچار افتادگی شود.

اسکولیوز

اسکولیوز تعادل ستون فقرات شما را به هم ریخته و معمولاً سینه و کمر را درگیر می‌کند. علت بروز اسکولیوز به طور کامل مشخص نیست. در صورت ابتلا به این عارضه ممکن است یکی از شانه‌های شما نسبت به شانه‌ی دیگر پایین‌تر قرار بگیرد. پزشک با معاینه و بررسی دقیق ستون فقرات و شانه‌های شما تشخیص اسکولیوز را تأیید خواهد کرد.

پوکی استخوان

پوکی استخوان باعث کاهش تراکم استخوان‌ها و تضعیف آن‌ها خواهد شد. زمانی که میزان منیزیم، کلسیم و بورون در استخوان‌ها کاهش پیدا کند احتمال شکستگی حتی در اثر ضربه‌های خفیف نیز افزایش خواهد یافت. بیماران مبتلا به پوکی استخوان معمولاً دچار شکستگی‌های فشاری در ناحیه‌ی قفسه‌ی سینه می‌شوند که درنهایت باعث قوز کمر خواهد شد. این مشکل باعث به جلو رانده شدن گردن و شانه‌ها نیز خواهد شد.

درمان افتادگی شانه


درمان آسیب‌های شانه

با همکاری پزشک خود می‌توانید آسیب وارد شده با شانه را به بهترین شکل درمان کنید. در دوره‌ی بهبودی شانه نباید بر روی آن فشار وارد کنید. همچنین بهتر است با مراجعه به فیزیوتراپیست برای تقویت عضلات کمربند شانه‌ای اقدام کنید. این کار به بازیابی دامنه حرکتی طبیعی در کوتاه‌ترین زمان ممکن کمک خواهد کرد.

درمان اسکولیوز

در صورتی که علت افتادگی شانه در شما اسکولیوز است برای درمان آن اقدام کنید. این عارضه همیشه نیازمند درمان نیست به خصوص در مواردی که زاویه‌ی اسکولیوز کمتر از 20 درجه باشد ولی موارد شدید این عارضه نیازمند پیگیری‌های پزشکی خواهند بود. در زیر به برخی از روش‌های درمانی موجود برای اسکولیوز اشاره می‌کنیم:

  • ممکن است پزشک از شما بخواهد تا بریس بپوشید. این کار نمی‌تواند انحنای ستون فقرات را درمان کند ولی از بیشتر شدن آن جلوگیری می‌کند. استفاده از بریس زیر بغل معمولاً گزینه‌ی بهتری است چراکه این بریس قسمت پایین تنه‌ی شما را نیز پوشش می‌دهد. بعضاً در مواردی که اسکولیوز باعث درگیری گردن و بخش فوقانی ستون فقرات شده است، استفاده از بریس های کامل تنه لازم خواهد بود. شما می‌توانید به هنگام دوش گرفتن بریس را کنار بگذارید.
  • در موارد شدید اسکولیوز ممکن است عمل جراحی ضروری باشد. فیوژن ستون فقرات معمولاً گزینه‌ی درمانی انتخابی است چراکه از پیشرفت اسکولیوز جلوگیری می‌کند. در این روش دو یا چند مهره از ستون فقرات به یکدیگر جوش داده می‌شوند. جراح برای این کار از پیچ، پلاک و دیگر تجهیزات جراحی استفاده می‌کند. همچنین ممکن است یک میله‌ی فلزی در ستون فقرات کار گذاشته شود که می‌توانید هر چند ماه یک بار آن را بلندتر کنید.
  • علاوه بر پوشیدن بریس و انجام عمل جراحی، حمایت عاطفی و اجتماعی از طرف افراد نزدیک به بیمار ضروری خواهد بود. حمایت عاطفی در کودکان مبتلا به اسکولیوز اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.

برخورد با پوکی استخوان

در صورتی که پوکی استخوان دلیل بروز افتادگی شانه برای شماست مصرف داروهای مربوطه ضروری خواهد بود. همچنین ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی نیز می‌تواند مؤثر واقع شود. برای مثال باید سیگار را کنار بگذارید چراکه سیگار خطر بروز پوکی و کاهش تراکم استخوان را بالا می‌برد.

ورزش‌های مورد استفاده برای درمان افتادگی شانه یا بالاتر بودن یک شانه نسبت به شانه‌ی دیگر

حرکات اصلاحی زیر در اصلاح افتادگی شانه‌ها بسیار مؤثر می‌باشند. لازم به ذکر است که برای رسیدن به نتیجه دلخواه، تمامی این ورزش‌ها باید به طور دقیق و مکرر انجام شوند.

تمرینات پاسچر یا حالت بدن

تمرینات پاسچر یا حالت بدن

برای رفع مشکل افتادگی شانه مهم است که حالت بدن خود را به شکل مناسب حفظ کنید. همیشه سعی کنید که صاف بایستید و شانه‌های خود را به شکل متقارن و هم سطح نگه دارید. همچنین به منظور حفظ حالت مناسب بدن باید چانه‌ی خود را بالا نگه داشته و مستقیم به طرف جلو نگاه کنید. یوگا، هنرهای رزمی و بسیاری از ورزش‌های دیگر می‌توانند برای حفظ حالت مناسب بدن تأثیر مثبت داشته باشند.

تمرینات کششی

تمرینات کششی

مهم است که شانه‌ها و عضلات مربوط به آن‌ها را بکشید تا از وارد شدن فشار بیش از حد بر روی یک شانه جلوگیری شود.

  • در چارچوب در ایستاده و آرنج‌های خود را 90 درجه خم کنید.
  • دست‌های خود را بالا بیاورید تا جایی که ساعد دست‌ها بر روی چارچوب در قرار گرفته و بازوهای شما با سطح زمین موازی باشند.
  • در حالی که ساعدهای خود را بر روی چارچوب در قرار داده‌اید قفسه ه سینه‌ی خود را به طرف جلو فشار دهید.
  • این حالت را به مدت 20 ثانیه حفظ کرده و دوباره تکرار کنید.

تمرین با طناب کشی برای افتادگی شانه

تمرین با طناب کشی برای افتادگی شانه

این تمرین ناحیه‌ی میانی کمر را درگیر کرده و برای درمان افتادگی شانه کاربرد دارد.

  • بایستید و پاهای خود را در کنار هم قرار دهید.
  • دو سر طناب کشی را با دو دست خود گرفته و سپس دست‌ها را تا جایی بالا بیاورید که با سطح زمین موازی باشند.
  • دست‌های خود را کاملاً باز کنید تا بدن شما شکل T به خود بگیرد.
  • سپس دست‌ها را به طرف جلوی بدن آورده و این تمرین را 10 مرتبه تکرار کنید.

افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات سینه‌ای و درمان افتادگی شانه

افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات سینه‌ای و درمان افتادگی شانه

این تمرینات به افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات در ناحیه‌ی سینه کمک می‌کنن

این تمرینات به افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات در ناحیه‌ی سینه کمک می‌کنند.

  • بر روی یک توپ تمرین بزرگ بخوابید در حالی که صورت شما رو به سقف قرار گرفته است. پس از آن کمر خود را بر روی توپ به سمت عقب ببرید تا سر شما به زمین نزدیک‌تر شود. زمانی که در بدن خود احساس کشیدگی کردید این حالت را به مدت 15 ثانیه حفظ کرده و این تمرین را 10 تا 15 مرتبه در روز تکرار کنید.
  • برای انجام تمرین سوپرمن بر روی شکم خود روی یک سطح نرم بخوابید و دست‌ها را به طرف جلو دراز کنید. سپس چانه‌ی خود را از زمین بلند کرده و دست‌ها و پاهای خود را تا حد امکان بالا ببرید.
  • این حالت را به مدت 15 ثانیه نگه داشته و این تمرین را 10 تا 15 مرتبه در روز تکرار کنید.
  • استفاده از دستگاه کشش یا استرچر کمر نیز به مدت چند دقیقه در روز می‌تواند در افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات مؤثر باشد.

ماساژ درمانی

مشکلات عضلانی نیز می‌توانند منجر به افتادگی شانه شوند به همین دلیل ماساژ درمانی می‌تواند یکی از روش‌های درمانی مهم برای افتادگی شانه باشد. یک ماساژ درمانگر باتجربه می‌تواند علت اصلی بروز مشکل را تشخیص داده و با استفاده از ماساژ آن را برطرف کند.

اصلاح سبک زندگی

علاوه بر روش‌های قبل، ایجاد برخی اصلاحات در سبک زندگی نیز می‌تواند به درمان افتادگی شانه کمک کند. توصیه می‌شود که از حمل کیف‌های سنگین بر روی یک شانه خودداری کنید. همچنین توصیه می‌شود که برای صحبت با تلفن از هندزفری و هدفون‌های بلوتوث دار استفاده کنید. در موارد شدید عارضه اقدامات پزشکی لازم خواهند بود. ازجمله دیگر روش‌های درمانی افتادگی شانه می‌توان به فیزیوتراپی، پروتز، درمان کایروپراکتیک و عمل جراحی اشاره کرد.

به منظور پیشگیری از افتادگی شانه‌ها باید حالت مناسب بدن حفظ شود. قوز کردن به هنگام نشستن یا ایستادن نیز می‌تواند باعث بروز این عارضه شود. آسیب‌های فیزیکی شانه در اثر فعالیت، ورزش و تصادفات رانندگی نیز می‌توانند باعث افتادگی شانه شوند. در برخی از موارد انجام منیپولاسیون توسط یک فیزیوتراپیست باتجربه لازم خواهد بود. همچنین هرگونه مشکل مربوط مثل اسکولیوز یا مشکلات عصبی باید تحت درمان قرار بگیرند.

Call Now Buttonنوبت دهی
× مشاوره واتساپ