علت و درمان انگشت چکشی پا

fin0

انگشت چکشی یک مشکل مربوط به پا است که ناشی از عدم تعادل در عضلات، تاندون‌ها و رباط‌هایی است که انگشتان پا را در حالت صاف نگه می‌دارند. عواملی مانند نوع کفش، ساختار پا، آسیب و برخی بیماری‌ها می‌توانند در بروز این مشکل نقش داشته باشند. وقوع انگشت چکشی به معنای خم شدن غیرطبیعی مفصل میانی انگشتان پا است و معمولاً در انگشت دوم، سوم یا چهارم اتفاق می‌افتد. برای کاهش فشار و درد ناشی از انگشت چکشی، می‌توان از کفش‌های ویژه و کفی‌های طبی استفاده کرد. در موارد شدید انگشت چکشی، ممکن است نیاز به فیزیوتراپی برای درمان این مشکل وجود داشته باشد.

[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#93beff”]

متخصصین ما در کلینیک طب فیزیکی و توان‌بخشی دکتر پور قاسمیان، انواع مشکلات پا مانند انگشت چکشی را با ارائه‌ی روش‌های مختلف طب فیزیکی و توان‌بخشی مانند بستن انگشت با آتل، تجویز کفی و کفش طبی مناسب، ماساژ درمانی، تریگرپوینت درمانی و ارائه ورزش‌های مخصوص درمان می‌کنند. برای اطلاع از روش‌های طب فیزیکی ارائه شده در کلینیک ما جهت درمان انگشت چکشی، مشاوره با متخصصین ما، یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره تلفن  03131311013 تماس حاصل فرمایید.[/alert]

علائم


fin1

ازجمله علائم شایع انگشت چکشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد و ناراحتی در انگشت آسیب دیده به هنگام پوشیدن کفش.
  • میخچه و پینه (ضخیم شدن پوست) بر روی انگشت، در بین دو انگشت و در سینه‌ی پا. میخچه به دلیل اصطکاک مداوم پا و کفش ایجاد شده و بسته به موقعیت آن ممکن است سخت یا نرم باشد.
  • التهاب، قرمزی و احساس سوزش
  • انقباض و جمع شدن انگشت
  • در موارد شدیدتر انگشت چکشی، ممکن است زخم‌های باز ایجاد شوند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت بروز درد مداوم در پا که باعث اختلال در توانایی شما برای راه رفتن می‌شود، به پزشک مراجعه کنید.

علل


عارضه‌ی انگشت چکشی به موارد زیر ربط داده شده است:

برخی از کفش‌ها

عارضه‌ی انگشت چکشی ممکن است در اثر استفاده از کفش‌هایی که اندازه‌ی پا نیستند تشدید شود. همچنین ممکن است انگشت چکشی در اثر بلند بودن انگشتان پا و فشرده شدن آن‌ها به دلیل استفاده از کفش نامناسب ایجاد شود. کفش‌های پاشنه بلند و یا کفش‌هایی که در قسمت انگشتان دارای فضای کافی نیستند می‌توانند باعث فشرده شدن انگشتان به یکدیگر و کج شدن آن‌ها گردند. این حالت کج شده‌ی انگشتان ممکن است درنهایت حتی در زمانی که کفش به پا ندارید هم دیده شود.

آسیب

در برخی از موارد، انگشت چکشی به دلیل آسیب دیدن انگشتان ایجاد می‌شود. آسیب‌هایی که در آن‌ها انگشت پای شما شکسته، کشیده و یا ضربه می‌بیند می‌توانند خطر ایجاد انگشت چکشی را افزایش دهند.

عدم تعادل در تاندون‌ها و عضلات انگشت

شایع‌ترین علت ایجاد انگشت چکشی، عدم تعادل در عضلات یا تاندون‌هاست. این عدم تعادل که سبب خم شدن انگشتان می‌شود، در اثر تغییرات مکانیکی (ساختاری) و یا عصبی که با گذشت زمان در برخی از افراد ایجاد می‌شوند به وجود می‌آید.

عوامل خطر


عواملی که می‌توانند خطر ایجاد انگشت چکشی در شما را افزایش دهند عبارت‌اند از:

  • سن: خطر ایجاد انگشت چکشی با بالا رفتن سن افزایش پیدا می‌کند.
  • جنسیت: خطر بروز این عارضه در خانم‌ها بسیار بیشتر آقایان است.
  • طول انگشت: اگر انگشت دوم پای شما از شست پا بلندتر است، خطر چکشی شدن آن بیشتر خواهد بود.
  • بیماری‌های خاص: آرتروز و دیابت می‌توانند خطر بروز بدشکلی‌های پا در شما را افزایش دهند. وراثت نیز می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد.

عوارض


در ابتدا ممکن است یک انگشت چکشی خاصیت انعطاف‌پذیری خود را حفظ کند ولی درنهایت تاندون‌های انگشت منقبض شده و سفت می‌شوند که این مشکل سبب خمیدگی دائمی انگشت شما خواهد شد. کفش شما می‌تواند با سطح بیرون زده‌ی انگشت اصطکاک ایجاد کرده و سبب ایجاد میخچه‌ها و پینه‌های دردناک شود.

تشخیص


پزشک شما می‌تواند با معاینه‌ی پا، انگشت چکشی را تشخیص دهد. پزشک ممکن است برای بررسی بیشتر استخوان‌ها و مفاصل پا و انگشتان آن، عکس‌برداری با اشعه‌ی ایکس را برای شما تجویز کند.

درمان انگشت چکشی پا


تغییر دادن کفش مورد استفاده

fin2

از کفش‌های نوک‌تیز، کوتاه و پاشنه بلند دوری کنید – مواردی که می‌توانند سبب فشرده شدن انگشتان شما به جلوی کفش شوند. در عوض، از کفش‌های راحت استفاده کنید که فضای کافی برای انگشتان شما را داشته و پاشنه‌ی آن‌ها کوتاه‌تر از 5 سانتیمتر باشد.

ارتز ها یا وسایل طبی سفارشی

fin3

می‌توان با قرار دادن ارتز های مخصوص در کفش، عدم تعادل در عضلات و تاندون‌های انگشت را تا حدی کنترل کرد. شما می‌توانید از کفی‌های طبی و همچنین کفش‌های درازتر و پهن‌تر استفاده کنید که با شکل پای شما همخوانی داشته باشند.

اسپلینت مخصوص انگشت چکشی و انگشت بند طبی

fin4

می‌توان برای صاف کردن انگشت چکشی از اسپلینت و یا انگشت بندهای کوچک استفاده کرد. شما باید تا حد امکان از اسپلینت استفاده کنید و به‌تدریج به استفاده از آن عادت کنید.

دارودرمانی

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی خوراکی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن برای کاهش درد و التهاب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تزریقات

در برخی از مواقع برای تسکین درد و التهاب ایجاد شده در اثر انگشت چکشی، از تزریق کورتیکواستروئید استفاده می‌شود.

تریگر پوینت تراپی

fin5

نقاط ماشه‌ای در عضله‌ی دراز بازکننده‌ی انگشتان پا که در بخش تحتانی پا قرار گرفته است (همان‌گونه که در شکل نشان داده شده است) و در عضلات بین استخوانی کف پا می‌توانند علت ایجاد انگشت چکشی باشند. درمان نقاط ماشه‌ای می‌تواند وضعیت بیمار را بهتر کند حتی درصورتی‌که ده‌ها سال از بروز این عارضه گذشته باشد.

ماساژ درمانی

fin6

ماساژ پا هنر وارد کردن فشار به نقاط خاصی از بدن برای تنش زدایی از کل بدن است که این روش به‌شدت بر روی پاها متمرکز بوده و تنش‌های موجود در آن‌ها را تسکین می‌بخشد.

فشار دادن انگشتان پا

fin7

به‌راحتی نشسته و به‌جایی تکیه دهید سپس کف پای خود را بر روی ران پای دیگر قرار دهید. انگشتان دست خود را در فضای بین انگشتان پا فشار دهید. فشار ملایمی به قاعده‌ی انگشتان پا وارد کرده و آن‌ها را به مدت 10 ثانیه تحت فشار قرار دهید.

مالش دادن انگشت پا

fin8

بر روی یک صندلی راحت نشسته و کف پای آسیب دیده‌ی خود را بر روی ران پای دیگر قرار دهید. قاعده‌ی انگشت چکشی خود را به‌طور هم‌زمان از پشت و جلوی پا بگیرید. انگشت را به‌آرامی فشرده و سپس با حرکات دایره‌ای، آن را در جهت قاعده به‌طرف ناخن‌ها ماساژ دهید و بر روی مفاصل اندکی توقف کرده و فشار بیشتری را به آن‌ها وارد کنید.

مالش دادن کف پا

fin9

با ماساژ دادن کف پا شما عضلات منقبض شده در انگشت چکشی خود را تحریک به شل شدن می‌کنید. به‌جایی تکیه داده، صاف بنشینید و کف پای خود را بر روی ران پای دیگر قرار دهید. بالای پا درست در زیر انگشتان را گرفته و شست خود را بر روی کف پا قرار دهید. سپس انگشت شست خود را به شکل دایره‌ای بر روی کف پا بکشید و به‌طرف پایین حرکت کنید.

ماساژ ساق پا

fin10

عضلات منقبض شده در کف پا، ساق پا و مچ پا می‌توانند فشار وارد شده بر روی انگشت چکشی را افزایش دهند. این ماساژها می‌توانند انگشت چکشی شما را رفع کنند.

ورزش پا

ورزش دادن انگشتان چکشی پا به‌منظور حفظ انعطاف‌پذیری و تقویت عضلات حرکت دهنده‌ی آن‌ها انجام می‌شود. تمریناتی مثل باز و بسته کردن انگشتان، خم کردن انگشتان رو به بالا و حرکت دادن آن‌ها به‌صورت جداگانه می‌توانند سبب جلوگیری از انقباضاتی شوند که انگشت چکشی را ایجاد می‌کنند.

با افزایش قدرت شما، تمرینات ملایمی برای صاف کردن انگشت انجام می‌شوند. عضلات ساق پای خود را چند بار در روز بکشید به‌خصوص در هنگام خارج شدن از تخت به هنگام صبح و در مواقعی که مدت‌زمان‌های طولانی می‌نشینید. انگشتان پای خود را نیز به‌آرامی با کمک انگشتان دست بکشید و آن‌ها را به سمت بالا خم کنید.

گرفتن اجسام با انگشتان پا

fin11

بر روی یک صندلی راحت نشسته و یک حوله را در زیر پای خود بیندازید. سپس درحالی‌که پاشنه‌ی پای شما بر روی زمین قرار گرفته است، سعی کنید با استفاده از انگشتان پا، حوله را بلند کنید.

حرکت دادن شست پا

fin12

این تمرین برای انگشت چکشی شست پا باعث کشش مفصل انگشت می‌شود. درحالی‌که بر روی یک صندلی راحت نشسته‌اید، شست پای خود را به‌طرف زمین و دیگر انگشتان پا را به‌طرف بالا خم کنید. این حالت را به مدت یک ثانیه حفظ کرده و سپس به‌آرامی انگشتان خود را به حالت اولیه بازگردانید.

کشش دستی انگشت چکشی

fin13

بر روی زمین نشسته، پای خود را دراز کرده و یک حوله را دور انگشتان پای خود بپیچید. درحالی‌که انتهای حوله را با دست گرفته‌اید، انگشتان پا را به سمت بدن خود بکشید.

Call Now Buttonنوبت دهی
× مشاوره واتساپ