ورزش‌هایی برای درمان درد و گرفتگی عصب سیاتیک

درد سیاتیک چیزی فرای یک درد جانبی در باسن (کمر و ساق پا) است. درد و گرفتگی عصب سیاتیک دردی ناتوان‌کننده و عاجز کننده است که باعث اختلال در زندگی شما می‌شود.

عصب سیاتیک از عضله پیریفورمیس که ماهیچه کوچک و قدرتمندی در باسن است و باعث چرخش جانبی ران‌ها می‌شود می‌گذرد. اگر این ماهیچه خیلی سخت شود به عصب سیاتیک که از زیر آن می‌گذرد فشار می‌آورد و باعث ایجاد درد بسیار شدید، گزگز و بیحسی پاها می‌شود.

اگر درد سیاتیک شما عود کرد، تمریناتی را که متخصص طب فیزیکی به شما پیشنهاد می‌دهد انجام دهید. این تمرینات برای قسمت‌هایی از بدن است که باعث ایجاد درد سیاتیک می‌شوند: سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق می‌افتد که این عضله باعث فشردگی عصب سیاتیک شود. سفت شدن فلکسورهای ران باعث سخت‌تر کار کردن پیریفورمیس و فشردگی عصب سیاتیک شده و مشکل را پیچیده‌تر می‌کنند. به همین دلیل است که کشش ران‌ها بسیار مهم است، زمانی که شما عضلات پیریفورمیس را می‌کشید، فشار را از روی عصب سیاتیک برمی‌دارید و در نتیجه درد کاهش یافته از بازگشت دوباره درد پیشگیری می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر شما می‌توانید با شماره 03131311013 تماس حاصل فرمایید.

تمرینات ورزشی برای کاهش درد سیاتیک


ورزش‌هایی برای درمان درد و گرفتگی عصب سیاتیک

اگر شما به درد سیاتیک مبتلا شدید (به خصوص اگر این درد به دلیل بی‌تحرکی به وجود آمده باشد)، سعی کنید تمرینات کششی را برای کاهش درد به کار ببندید.

  1. آزاد کردن عصب

آزاد کردن عصب برای درمان درد و گرفتگی سیاتیک

با آزاد شدن عصب، انعطاف‌پذیری افزایش می‌یابد، اما مهم است که عصب به طور غیرقابل تحمل کشیده نشود. بهتر است حرکاتی را انجام دهید که بدون علائم ناخوشایند باشند. باید مراقب باشید، زیرا کشش عصب می‌تواند منجر به آسیب‌دیدگی یا قطع عصب و افزایش درد شود. با آزادی عصب، شما محدوده‌ای از حرکتی را که عصب می‌تواند در آن آزاد باشد، افزایش می‌دهید. عصبی که منعطف‌تر و آزادتر باشد، کمتر درد و سوزش ایجاد می‌کند.

دستورالعمل: دراز بکشید و پای چپ خود را روی زمین قرار دهید. زانوی راست را درون سینه خود جمع کرده و پای راست خود را خم کنید. سپس پای راست را به سمت بدن کشیده و انگشتان آن را صاف نگه دارید. پای خود را بدون احساس کشش، تا جایی که می‌توانید به صورت صاف بالا ببرید. این حرکت را حداقل 10 بار تکرار کنید.

هنگام فشار دادن انگشتان پا به سمت جلو، از کشیدن کلاسیک عضلات همسترینگ خود اجتناب کنید، زیرا این کار ممکن است عصب سیاتیک را به شدت کشیده کند. اگر قصد دارید عضلات همسترینگ خود را کشیده کنید، به قرار دادن پاهای خود توجه کنید.

  1. کشش پیریفورمیس

کشش پیریفورمیس برای درمان درد و گرفتگی سیاتیک

عصب سیاتیک از کنار عضله پیریفورمیس می‌گذرد (در برخی از افراد، عصب از داخل این ماهیچه عبور می‌کند). اگر عضله پیریفورمیس دچار اسپاسم شد، می‌تواند بر عصب تأثیر گذاشته و باعث ایجاد درد سیاتیک شود. برای بهبود عملکرد عضله پیریفورمیس شما باید آن را کشیده و در عین حال ماهیچه‌های دیگر ران را تقویت نمایید.

دستورالعمل: به پشت دراز بکشید و زانوهای خود را خم کرده و پاهای خود را روی زمین قرار دهید، مچ پای راست خود را روی زانوی چپ قرار دهید. در حالی که پای راست خود را خم کرده‌اید، با فشار دستتان تلاش کنید تا زانوی راست را از خود دور کنید. این کار می‌تواند باعث کشش کافی در پا شود. در غیر این صورت شما می‌توانید دست خود را در زیر زانوی چپ قرار داده و ساق پا را به سمت قفسه سینه خود بکشید. این کشش خمش حداکثری ایجاد کرده و ران‌های را به سمت بیرون می‌چرخاند که باعث کشش عضله پیریفورمیس می‌شود. این حالت را به مدت 30 تا 60 ثانیه حفظ کنید.

  1. کلامشل

حرکت کلامشل برای درمان درد و گرفتگی سیاتیک

دستورالعمل: احتمالاً شما با پایه و اساس تمرینات کلامشل آشنا هستید. برای درست انجام دادن این حرکات، بدن خود را کمی به سمت جلو خم کنید (طوری که شکم شما به سمت زمین قرار گیرد) تا عضلات ران‌های شما آزاد شوند. لگن خود را ثابت نگه داشته تا از جلو و عقب رفتن بدن جلوگیری شود. پاهای خود را در کنار یکدیگر قرار داده و زانوی بالایی خود را بلند کرده و بالا و پایین ببرید. این حرکت را حداقل 20 مرتبه در هر ست انجام داده و برای هر پا، ست‌ها را سه مرتبه تکرار کنید.

  1. حشره مرده

حرکت حشره مرده برای درمان درد و گرفتگی سیاتیک

یک قسمت مهم از رفع درد سیاتیک افزایش ثبات قسمت مرکزی بدن است. حرکت حشره مرده و سگ پرنده تمرینات فوق‌العاده‌ای برای افزایش توان و ثبات قسمت مرکزی بدن هستند.

  1. سگ پرنده

 حرکت سگ پرنده برای درمان درد و گرفتگی سیاتیک

حرکت سگ پرنده با به چالش کشیدن ثبات بدن روی دست و پاهای مخالف به افزایش کنترل قسمت مرکزی بدن کمک می‌کند. بر حفظ حالت مستقیم و صاف شانه‌ها و ران‌ها تمرکز کرده و دست خود را در حالی که پای مخالف آن را به سمت عقب می‌کشید به سمت جلو صاف کنید.

  1. حالت کبوتری

حرکت کبوتری برای درمان درد و گرفتگی سیاتیک

مانند جهش شروع دوندگان آغاز کنید، پای راست خود را در جلو قرار داده و زانوی راست را روی مچ پای راست گذاشته و پای عقبی را صاف کنید. پای راست را به سمت جلوی دست چپ برده و ساق پای راست را پایین برده تا به زمین برسد. مطمئن شوید که زانوی راست با ران راست در یک راستا قرار گرفته باشد. پای چپ را روی زمین قرار داده به طوری که قسمت بالای پای چپ به سمت پایین باشد. ران‌های خود را به سمت جلو صاف کنید. این حالت را حفظ کرده و نیم‌تنه پایینی را به سمت زمین ببرید. اجازه دهید پیشانی و سر شما زمین را لمس کند. این حالت را به مدت 30 ثانیه حفظ کنید سپس همین حرکت را برای سمت مخالف تکرار کنید.

  1. خود درمانی

برای خود درمانی از لاکروس یا توپ تنیس استفاده می‌شود که می‌تواند در کاهش درد سیاتیک بسیار مفید باشد. همه آن چیزی که شما باید انجام دهید پیدا کردن نقطه دردناک در عضلات سرینی است، توپ را در محل قرار داده و سپس بدن را روی توپ شل کنید. این حالت را به مدت 30 تا 60 ثانیه یا تا زمانی که درد شما به مقدار زیادی کاهش یافت حفظ کنید. سپس این کار را برای نقاط دردناک دیگر انجام دهید. کل مدت زمانی که برای انجام این حرکت صرف می‌شود باید 5 تا 10 دقیقه باشد. این چهار حرکت را یک یا دو مرتبه در روز انجام دهید تا درد سیاتیک شما به مقدار زیادی کاهش یابد.

  1. کشش ران در حالت نشسته

در حالی که نشسته‌اید، پای راست خود را روی پای چپ که به صورت صاف و مستقیم قرار دارد بگذارید. زانوی راست خود را با دست چپ خود بغل کنید. مطمئن باشید که در هنگام انجام این حرکت کمر شما صاف است. این حالت کشش را به مدت 30 تا 60 ثانیه حفظ کرده و سپس برای طرف دیگر آن را تکرار کنید.

  1. لانژ پایین

حرکت لانژ پایین برای درمان درد و گرفتگی سیاتیک

همانند جهش شروع دوندگان آغاز کنید، پای راست را در جلو قرار داده به طوری که زانو بالای مچ پا باشد و زانوی چپ روی زمین به صورتی که روی پا روی حصیر یا زمین قرار گرفته باشد. به آرامی بدن خود را روی ران راست بلند کنید. ران‌ها را کمی به سمت جلو ببرید، زانوی راست را پشت انگشتان پا قرار دهید تا کشش را در فلکسور ران چپ خود احساس کنید. در همین حالت بایستید یا برای کشش بیشتر، دستان را به سمت بالای سر خود ببرید به طوری که عضلات بازو در کنار گوش‌ها قرار گیرند. این حالت را به مدت 30 ثانیه حفظ کنید و سپس همین حرکت را برای سمت دیگر بدن تکرار کنید.

  1. حالت قورباغه

اگر می‌توانید ران‌های خود را به راحتی از هم باز کنید (مچ پا و زانوها آسیب ندیده باشند) می‌توانید حرکت قورباغه‌ای را انجام دهید. با حالت چهار دست و پا در حالی که کف دست روی زمین است و زانوها روی پتو یا حصیر قرار گرفته‌اند حالت قورباغه‌ای به خود بگیرید (می‌توانید حصیر را به شکل یک ساندویچ لوله کرده و برای راحتی بیشتر زیر زانو قرار دهید). به آرامی زانوهای خود را پهن کرده تا کشش راحتی در قسمت داخلی ران‌های خود احساس کنید، ماهیچه ساق پا و پاها را روی زمین قرار دهید. مطمئن شوید که مچ‌های پای شما با زانوهای شما در یک راستا قرار گرفته باشد. آن را تا سطح ساعدها پایین آورید. این حالت را حداقل به مدت 30 ثانیه حفظ کنید.

Call Now Buttonنوبت دهی
× مشاوره واتساپ